Kinderfeestje organiseren

Een kinderfeestje met slecht weer

Heeft u een kinderfeestje geboekt en het gaat toch plotseling regenen? Bij een beetje motregen is dit natuurlijk geen probleem. De kinderen vinden het over het algemeen geen probleem als zij in een beetje regen buiten moeten lopen. Wij geven hierbij tips voor het organiseren van een kinderfeestje met slecht weer en een speurtocht met opdrachten buiten in de regen:

  1. Kies een geschikte locatie: Bij het plannen van een speurtocht met regenachtig weer is het belangrijk om een geschikte locatie te kiezen. Denk aan een park met overdekte paviljoens, een bos met schuilhutten of zelfs een grote speeltuin met overkappingen. Zo kunnen de kinderen tijdens het oplossen van de opdrachten schuilen en blijven ze enigszins beschermd tegen de regen. Wordt het onverwacht heel erg slecht weer, kunt u er ook voor kiezen om na elk envelopje even te schuilen en de kinderen steeds binnen de opdrachten in de envelopjes op te laten lossen.
  2. Waterdichte enveloppen: Gebruik waterdichte enveloppen of gripzakjes om de opdrachten en aanwijzingen in te verstoppen. Op die manier blijven de papieren droog, zelfs als het regent. De kinderen kunnen dan zonder problemen de enveloppen openen en de opdrachten lezen.
  3. Creatieve indoor opdrachten: Bereid vooraf enkele creatieve indoor opdrachten voor die de kinderen kunnen doen terwijl ze schuilen voor de regen. Denk aan raadsels, puzzels, tekenopdrachten of zelfs een mini-dansfeestje. Zo blijft de speurtocht leuk en boeiend, zelfs als ze tijdelijk naar binnen moeten.
  4. Thema aanpassen: Als het weer plotseling omslaat en de speurtocht niet meer buiten kan plaatsvinden, overweeg dan om het thema van de speurtocht aan te passen. Bijvoorbeeld, als de oorspronkelijke speurtocht buiten een avontuurlijke jungletocht was, verander het dan in een spannende ontdekkingstocht door een mysterieuze grot of onderwaterwereld binnen.
  5. Regenachtige kostuums: Moedig de kinderen aan om regenachtige kostuums te dragen, zoals kleurrijke regenjassen, waterdichte laarzen en vrolijke paraplu's. Dit zal niet alleen de sfeer verhogen, maar het maakt het ook minder erg als ze een beetje nat worden tijdens de speurtocht.
  6. Waterdichte schatjacht: Geef de speurtocht een extra uitdaging door een waterdichte schatjacht te organiseren. Laat de kinderen op zoek gaan naar schatten die goed bestand zijn tegen water, zoals plastic speelgoed, waterdichte stickers of zelfs snoepjes in waterdichte verpakkingen.
  7. Creatieve regenponcho's: Maak de speurtocht nog leuker door creatieve regenponcho's te maken. Geef de kinderen transparante poncho's en verschillende knutselspullen, zoals gekleurde markers, stickers en glitterlijm, zodat ze hun eigen unieke ontwerpen kunnen creëren.
  8. Warme drankjes en snacks: Zorg voor warme drankjes en snacks na afloop van de speurtocht. Denk aan warme chocolademelk, thee en lekkere koekjes om de kinderen op te warmen na een natte speurtocht.
  9. Fotomomenten: Maak van de regenachtige speurtocht een onvergetelijke ervaring door fotomomenten te organiseren. Geef de kinderen wegwerpcamera's of gebruik smartphones om foto's te maken van de avonturen die ze beleven in de regen.
  10. Waterpret achteraf: Als het na de speurtocht nog steeds regent, verander de bui dan in een kans voor wat extra waterpret. Laat de kinderen buiten spelen in de plassen, bellen blazen in de regen of organiseer een kleine waterballonnengevecht (met waterdichte kleding aan natuurlijk).

Met deze tips kunt u ervoor zorgen dat een regenachtige dag geen spelbreker wordt voor het geplande kinderfeestje. Kinderen zijn vaak flexibel en zullen het leuk vinden om zelfs in de regen op avontuur te gaan. Het enige wat nodig is, is een beetje creativiteit en voorbereiding om ervoor te zorgen dat de speurtocht een onvergetelijk en spetterend feest wordt!

Uiteraard is het altijd mogelijk het feestje te verplaatsen naar een andere datum. Dit kunt u zelfs op de dag van het feestje nog beslissen. Wanneer u niet inlogt op de start en eindwebsite, kan het feestje kosteloos naar een andere datum worden verplaatst.Bekijk andere tips

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604