Een kinderfeestje in het donker

Het is ook mogelijk het feestje in het donker te geven. Vooral in de wintermaanden is het al vroeg donker buiten. Dit maakt het spel natuurlijk extra spannend. Wanneer u een feestje in het donker geeft, dient u wel rekening te houden met een aantal zaken. Het is bijvoorbeeld moeilijker voor de kinderen om de envelopjes te kunnen vinden. Een goede zaklamp is daarom noodzakelijk, bij voorkeur meerdere zaklampen.

Ook kan de omgeving minder veilig zijn wanneer kinderen moeten oversteken en ze niet duidelijk zichtbaar zijn voor het verkeer. Zorg er dus voor dat u de route in een veilige omgeving uitzet en geef de kinderen bij voorkeur reflecterende jasjes om aan te trekken. Los te koppelen fietslampjes komen hierbij ook goed van pas.

Wanneer u de kinderen alleen op pad stuurt, adviseren wij een telefoonnummer aan de kinderen te geven van een ouder die weet waar de envelopjes verstopt liggen. Houd er wel rekening mee dat dit zo realistisch mogelijk gebracht wordt en de kinderen hierdoor niet weten dat u dus de envelopjes verstopt heeft. Dit zou het spel minder spannend en realistisch kunnen maken.

Stuur de kinderen alleen zelfstandig op pad als tenminste één van de deelnemers de omgeving goed kent. En zorg ervoor dat in de telefoon die zij meenemen altijd een telefoonnummer staat van een ouder die zij kunnen bellen.

Terug naar de blog


Feestje samen geven

Kinderen vinden het vaak erg leuk om samen een feestje te geven. Dit is ook erg fijn omdat u de kosten kunt delen.

Lees meer

iPad geschikt

Onze feestjes voor buiten zijn ook geschikt voor een iPad. Dus een buitenmissie kan echt volledig buiten plaatsvinden.

Lees meer

Weinig voorbereiding

Voor onze kinderfeestjes hoeft u weinig voor te bereiden. U heeft aan 1,5 uur ruim voldoende tijd voor het plannen van het feestje.

Lees meer

Login Form