Kinderfeestje organiseren

Een kinderfeestje in het donker

Het is ook mogelijk het feestje in het donker te geven. Vooral in de wintermaanden is het al vroeg donker buiten. Dit maakt het spel natuurlijk extra spannend. Wanneer u een feestje in het donker geeft, dient u wel rekening te houden met een aantal zaken. Het is bijvoorbeeld moeilijker voor de kinderen om de envelopjes te kunnen vinden. Een goede zaklamp is daarom noodzakelijk, bij voorkeur meerdere zaklampen.

Veilige route

Ook kan de omgeving minder veilig zijn wanneer kinderen moeten oversteken en ze niet duidelijk zichtbaar zijn voor het verkeer. Zorg er dus voor dat u de route in een veilige omgeving uitzet en geef de kinderen bij voorkeur reflecterende jasjes om aan te trekken. Los te koppelen fietslampjes komen hierbij ook goed van pas.

Alleen op pad

Wanneer u de kinderen alleen op pad stuurt, adviseren wij een telefoonnummer aan de kinderen te geven van een ouder die weet waar de envelopjes verstopt liggen. Houd er wel rekening mee dat dit zo realistisch mogelijk gebracht wordt en de kinderen hierdoor niet weten dat u dus de envelopjes verstopt heeft. Dit zou het spel minder spannend en realistisch kunnen maken.

Stuur de kinderen alleen zelfstandig op pad als tenminste één van de deelnemers de omgeving goed kent. En zorg ervoor dat in de telefoon die zij meenemen altijd een telefoonnummer staat van een ouder die zij kunnen bellen.

Bekijk andere tips

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Login Form