Kinderfeestje organiseren

Een jongen vindt tijdens het feestje een aanwijzing

Een speurtocht is een geweldige manier om kinderen bezig te houden en hun nieuwsgierigheid en avontuurlijkheid te stimuleren. Het verstoppen van aanwijzingen draagt bij aan de opwinding van het spel. Hier zijn nog veel meer creatieve manieren om envelopjes onzichtbaar te verbergen en de speurtocht nog spannender te maken:

De envelopjes moeten volledig buiten het zicht verstopt worden. We willen natuurlijk niet dat een voorbijganger het envelopje meeneemt. Mocht dit wel gebeuren, heeft u in het pakket een overzicht ontvangen waarop alle opdrachten staan weergegeven. U kunt deze aan een persoon geven die de kinderen kunnen bellen om te vragen wat in het envelopje heeft gestaan. Maar het is natuurlijk leuker als de kinderen de envelopjes gewoon kunnen vinden.

De envelopjes kunt u bijvoorbeeld in een heg of onder een bankje verstoppen. Ook onder een prullenbak kan het envelopje onzichtbaar verstopt worden. Kinderen vinden het nog leuker als zij het envelopje bij iemand moeten ophalen. Hangt de kaart met het symbool op de voordeur van iemand die zij niet kennen, is het natuurlijk heel spannend als zij moeten aanbellen om het envelopje te kunnen bemachtigen. Ook in een winkel kan een envelopje prima verstopt worden. Of geef het envelopje aan een medewerker die het envelopje pas overhandigt als de kinderen een bepaalde zin hebben uitgesproken. Hieronder geven wij nog meer tips voor het verstoppen van de aanwijzingen bij het uitzetten van een speurtocht.

  1. Achter een losse steen: Kies een grote steen in de buurt van het startpunt van de speurtocht en verstop het envelopje erachter. Zorg ervoor dat de steen los genoeg is, zodat de kinderen deze gemakkelijk kunnen optillen zonder hulp van een volwassene.
  2. Onder een stapel bladeren: In de herfst is dit een uitstekende manier om het envelopje te verbergen. Leg een stapel herfstbladeren over het envelopje om het te camoufleren. Kinderen zullen hun ogen goed moeten gebruiken om het te vinden.
  3. In een oude boomstam: Als er een oude boom in de omgeving is, maak dan gebruik van de holle ruimte in de boomstam om het envelopje te verstoppen. Een geweldige verstopplaats voor een geheimzinnige aanwijzing.
  4. Boven op een klimrek: Als er een speeltuin in de buurt is met een klimrek, plak dan het envelopje bovenop een van de platformen. Kinderen moeten hun klimvaardigheden gebruiken om het te bemachtigen.
  5. Onder een bloempot: Zet een bloempot over het envelopje heen en bedek deze met aarde of grind. Dit is een effectieve manier om het envelopje te verbergen en kinderen zullen zeker verrast worden.
  6. Binnenin een boek: Als de speurtocht plaatsvindt in een bibliotheek, kunnen kinderen aanwijzingen vinden die in boeken zijn verstopt. Plaats het envelopje tussen de pagina's van een specifiek boek dat bij de aanwijzing past.
  7. Binnenin een ballon: Blaas een ballon op en stop het envelopje erin voordat je hem dichtknoopt. Hang de ballon aan een tak of hek en laat de kinderen de ballon doorprikken om de aanwijzing te onthullen.
  8. In een oude schoenendoos: Gebruik een oude schoenendoos als schatkist en plaats het envelopje erin. Graaf de doos lichtjes in op een plek waarvan je weet dat de kinderen langs zullen komen.
  9. Op een hoog punt: Als er een uitkijktoren, heuvel of verhoogd platform in de buurt is, plaats dan het envelopje op een opvallende plek op dat hoge punt. De kinderen moeten dan hun weg naar boven vinden om de aanwijzing te vinden.
  10. Onder een speeltoestel: Als er een speeltoestel met meerdere platforms en glijbanen is, plak dan het envelopje onder een van de platforms. Het zal voor de kinderen een uitdaging zijn om het te vinden tussen alle andere elementen.Bekijk andere tips

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604