Kinderfeestje blog

Kinderen tijdens een paardenkinderfeestje buiten

Kinderfeestjes moeten eigenlijk alleen maar leuk zijn, maar worden door ouders nog wel eens als stressvol ervaren. Een grote groep kinderen kan natuurlijk best wat chaos en drukte met zich meebrengen. Gelukkig geldt hierbij ook de regel: een goede voorbereiding is het halve werk. Deze tips helpen bij het plannen van een goed georganiseerd kinderfeestje.

1. Begin op tijd met plannen

Zoals met elk evenement is het ook bij een kinderfeestje belangrijk om op tijd te beginnen. Beter iets te vroeg dan te laat! Zo kunt u bijvoorbeeld de uitnodigingen op tijd versturen en voorkomen dat belangrijke gasten niet kunnen komen.

2. Wie worden er uitgenodigd?

Hoeveel en welke kinderen u uitnodigt voor een kinderfeestje, hangt af van een aantal factoren. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van de kinderen, maar ook met de dynamiek in de groep. Heeft uw kind veel vriend(innet)jes die erg aanwezig zijn? Dan is het wellicht verstandig om de groep wat kleiner te houden. Ook de locatie en de activiteit zijn van belang. Voor een discofeest in een zaaltje met groep 8 kunnen er meer kinderen uitgenodigd worden dan voor een zelf georganiseerd feestje thuis met 4-jarigen. Een algemene vuistregel voor het vaststellen van het aantal deelnemers is de leeftijd van uw kind plus één.

3. Kies een handige locatie

Geeft u een speurtocht kinderfeestje, dan heeft u veel mogelijkheden voor de locatie. U kunt het feestje gewoon bij u in de straat vieren, of een extra spannende locatie kiezen die aansluit bij het thema. Zet de speurtocht bijvoorbeeld uit bij een kasteel voor uw Ridder Rik feestje, of vier uw Boswachter Bas feestje in het bos. Denk van tevoren goed na over de locatie: is het er veilig? Zijn er veel andere bezoekers die mogelijk het verloop van de speurtocht in de weg zitten? Zo ja, dan is het slim om extra maatregelen te nemen tijdens het verstoppen van de envelopjes. Indien het om een locatie met personeel gaat, kan het verstandig zijn om het personeel vooraf te informeren dat er een speurtocht gedaan wordt.

4. Overleg met andere ouders

Met een goede communicatie komt u een heel eind. Overleg vooraf met andere ouders over de datum, het tijdstip en andere praktische zaken zoals brengen, ophalen of blijven slapen. Het is ook verstandig om te vragen of er kinderen bij zijn met allergieën, een speciaal dieet of andere bijzondere wensen. Om de communicatie te vergemakkelijken, kan het handig zijn om een Whatsapp-groep aan te maken met de andere ouders. Zo kunnen ook eventuele wijzigingen snel worden doorgegeven.

5. Wat moet er op de uitnodiging staan?

Een leuke uitnodiging kan kinderen al helemaal enthousiast maken voor het feestje. Maar het is ook belangrijk dat alle praktische informatie te vinden is op de uitnodiging. Op een handige uitnodiging is in ieder geval de naam van de jarige, de datum, het tijdstip, het verzamelpunt en informatie over het halen en brengen te vinden. Verder is het handig om andere bijzonderheden te vermelden. Moeten de kinderen bijvoorbeeld iets meenemen, of moeten ze verkleed komen? Sommige ouders zetten ook cadeautips op de uitnodiging.

Versiering voor een kinderfeestje

6. De aankleding van het feestje

Leuke decoraties maken uw feestje helemaal af. Gelukkig hoeft dit helemaal niet duur te zijn. In onze pakketten zitten al leuke materialen om uw feestje aan te kleden. Door verdere feestartikelen online te bestellen kunt u tijd en geld besparen. Met een beetje onderzoek kunt u leuke artikelen vinden voor zeer aantrekkelijke prijzen. En het scheelt weer een dag door de stad slenteren. Ook hierbij is tip nummer 1 van belang, aangezien u bij een online bestelling rekening moet houden met de levertijd.

7. Maak een tijdschema

Om voor uzelf een overzicht te krijgen van de activiteiten en in te schatten of de planning haalbaar is, is het slim om een tijdschema te maken. Uiteraard hoeft u zich hier niet exact aan te houden tijdens het feestje, maar het geeft wat houvast tijdens de planning. Zo kunt u in de gaten houden wanneer een activiteit bijvoorbeeld ingekort moet worden.

8. De volgorde van de activiteiten

Tijdens het kinderfeestje is het belangrijk dat de kinderen niet te vermoeid of overprikkeld raken. Daarom is het slim om voldoende rustpauzes rondom de activiteiten in te plannen. Bijvoorbeeld een gezellig eetmoment of een rustige knutselactiviteit. Na een spannende speurtocht kan het juist zo zijn dat de kinderen extra veel energie hebben die ze kwijt moeten. Het is dan een goed idee om de speurtocht te laten eindigen op een plek waar ze lekker uit kunnen razen, bijvoorbeeld een speeltuin.

Meisjes van 10 jaar tijdens een speurtocht

9. Plan het vervoer vooraf

Spreek van tevoren met alle ouders af hoe de kinderen vervoerd worden. Spreekt u bij u thuis af met alle kinderen om samen naar een locatie te rijden? Of ontmoeten de kinderen elkaar op de locatie zelf? Worden de kinderen opgehaald of thuisgebracht? Zorg dat alle ouders weten wanneer ze waar verwacht worden. Mogelijk kunnen ouders die bij elkaar in de buurt wonen meerdere kinderen vervoeren.

10. Zorg voor hulp

Een extra paar handen kan tijdens een kinderfeestje nooit kwaad. Dit kan bijvoorbeeld uw partner zijn, een familielid, een lieve buurvrouw of -man, of één van de andere ouders. De andere ouders willen immers ook dat hun kinderen een leuk en veilig kinderfeestje hebben. Voelt u zich dus niet bezwaard om anderen om hulp te vragen.

11. Maak duidelijke afspraken met de kinderen

Het is een goed idee om vooraf een verzamelpunt af te spreken waar iedereen heengaat als er iemand afgedwaald is. Ook is het slim om in ieder geval te zorgen dat elke groep kinderen één mobiele telefoon bij zich heeft. Spreek met ze af welk nummer ze moeten bellen in noodsituaties.

12. Vraag de ouders om pasfoto’s voor de handboekjes

Heeft u een pakket bij ons besteld waar handboekjes inzitten? Vraag de ouders dan vooraf om pasfoto’s van de kinderen. Zo kunt u de handboekjes personaliseren.

Speurtocht opdrachten oplossen

13. Een speurtocht met een grotere groep

Onze speurtochten zijn geschikt voor groepen tot en met 15 deelnemers. Wilt u toch een groter aantal deelnemers uitnodigen? Dan kunt u twee speurtochten boeken. De deelnemers gaan dan in groepen op pad. Zorg ervoor dat de routes elkaar niet kruisen, zodat er geen envelopjes van de andere groep worden meegenomen.

14. Vergeet niet om foto’s te maken

Tijdens alle drukte van het feestje is het makkelijk om te vergeten om foto’s te maken. Dat is achteraf erg jammer, want foto’s zijn altijd een leuk aandenken. Door een echte camera mee te nemen in plaats van uw telefoon is het makkelijker om dit niet te vergeten.

15. Geniet!

Planning is belangrijk, maar moet niet voor extra stress zorgen. Onthoud dat het niet het einde van de wereld is als het feestje niet precies verloopt zoals gepland. Het belangrijkste is dat de kinderen het naar hun zin hebben! Vergeet daarom vooral niet om te genieten en plezier te hebben.


Lees andere artikelen

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604