Een kinderfeestje met regen

Je zult het maar net hebben: je hebt een superleuk kinderfeestje gepland. Lekker buiten, want er wordt een speurtocht uitgezet. En dan… gaat het regenen. Valt nu het hele kinderfeestje in het water? Dat hoeft gelukkig helemaal niet. In dit artikel zetten wij tips op een rij voor een speurtocht in de regen.

Verstop de envelopjes op een beschutte plek

Kinderen kunnen wel tegen een beetje water, maar papier eigenlijk niet. Zorg er daarom voor dat de envelopjes verstopt liggen op een droge plek. Leg ze bijvoorbeeld onder de carport of een ander afdakje neer. Als je van tevoren niet zeker weet wat het weer gaat doen, is het verstandig om hier bij het uitzetten van de route al rekening mee te houden. De envelopjes kunnen ook in gripzakjes worden gedaan om te voorkomen dat ze nat worden.

Zorg dat de envelopjes niet weg kunnen waaien

Bij slecht weer kan het ook wel eens hard waaien. Het is natuurlijk erg zonde als er envelopjes kwijtraken doordat deze wegwaaien. Hang ze daarom extra stevig op, verstop ze op een plek waar de wind niet bij kan of leg er bijvoorbeeld een steen bovenop.

Neem voldoende paraplu’s en regenjassen mee

Normaal gesproken kunnen paraplu’s best gedeeld worden, maar bij een speurtocht wordt er natuurlijk veel gerend en gezocht. Het is daarom lastig om met meerdere kinderen onder een paraplu te blijven. Als je wil voorkomen dat de kinderen nat worden, is het verstandig om alle kinderen een goede regenjas aan te trekken of om ze allemaal een eigen paraplu mee te geven.

Plan schuilplekken in op de route

Bij een beetje motregen kunnen de kinderen prima doorlopen. Vaak gaan ze zo op in de speurtocht dat ze hier helemaal geen aandacht aan besteden. Het wordt een ander verhaal als het bijvoorbeeld heel hard gaat onweren. Stel dat dit midden in de speurtocht gebeurt, dan is het wel zo fijn als er een schuilplek in de buurt is. Probeer hier bij het uitzetten van de route alvast rekening mee te houden. Verstop de envelopjes om en rond plekken waar de kinderen even kunnen schuilen als het weer echt te slecht wordt. Het is slim om wat lekkere snacks en drinken mee te nemen voor tijdens het wachten.

Zorg voor een back-up plan

Als het weer onverwachts ontzettend slecht wordt, kan het onwenselijk of gevaarlijk worden om met de kinderen buiten te lopen. Zorg daarom altijd voor een back-up plan. Wellicht kunnen de kinderen eerst een andere activiteit binnen gaan doen, en kan de speurtocht daarna alsnog plaatsvinden. Is het weer zo slecht dat dat geen optie is, dan kan een kinderfeestje bij ons kosteloos verplaatst worden. Dat kan naar een andere datum in de buurt van de oorspronkelijke datum, of bijvoorbeeld naar volgend jaar. Zo kan het leuke speurtochtpakket alsnog gebruikt worden.Feestje samen geven

Kinderen vinden het vaak erg leuk om samen een feestje te geven. Dit is ook erg fijn omdat u de kosten kunt delen.

Lees meer

iPad geschikt

Onze feestjes voor buiten zijn ook geschikt voor een iPad. Dus een buitenmissie kan echt volledig buiten plaatsvinden.

Lees meer

Weinig voorbereiding

Voor onze kinderfeestjes hoeft u weinig voor te bereiden. U heeft aan 1,5 uur ruim voldoende tijd voor het plannen van het feestje.

Lees meer

Login Form