Kinderfeestje blog

Kinderfeestjes cadeautjes uitpakken

Tijdens een kinderfeestje komt natuurlijk het moment dat de cadeautjes worden uitgepakt. Voor de jarige is dit hartstikke leuk, maar de rest van de groep zit maar een beetje toe te kijken. Dat kan veel leuker! Door er een leuk spelletje van te maken, betrek je de andere kinderen er ook bij.

Maak een spinnenweb

Als alle kaarsjes op de taart zijn uitgeblazen en het tijd is voor de cadeautjes, mag de jarige even naar de gang. De uitgenodigde kinderen krijgen vervolgens een bolletje wol. De eerste knoopt de wol om zijn of haar cadeautje heen en verstopt het cadeau ergens in huis. Vervolgens loopt de volgende met zijn of haar cadeautje en het bolletje wol naar een andere verstopplek. Daar knoopt diegene de wol om zijn of haar cadeautje. Dit herhaal je tot er een spinnenweb door de hele kamer ontstaat. De jarige moet het spinnenweb volgen totdat alle cadeautjes zijn uitgepakt. Dit spel past helemaal in het thema van een Magische Max of Magische Merel kinderfeestje.

Dobbelspel

Ieder kind mag een getal tussen de 1 en 12 kiezen. De jarige krijgt twee dobbelstenen en begint met dobbelen. De jarige mag vervolgens de cadeautjes uitpakken van het kind met hetzelfde getal op de dobbelsteen. Dit blijft de jarige herhalen totdat alle cadeautjes zijn uitgepakt.

Ballonnenspel

Maak voor elk kind dat aanwezig is op het feestje een kaartje met een naam erop. Rol het kaartje op en stop het in een ballon die je vervolgens opblaast. Als je niet bang bent voor een beetje rommel, dan kun je ook nog wat glitters of confetti bij de ballon in doen. De jarige mag één voor één alle ballonnen lek prikken en het kaartje lezen. De jarige mag vervolgens het cadeautje uitpakken van degene wiens naam op het kaartje staat.

Cadeautjesdans

De kinderen gaan allemaal in een kring staan met hun cadeautje. Er wordt vervolgens een muziekje gestart, waarop de kinderen hun cadeautje met de klok mee doorgeven. De jarige heeft op deze manier telkens een ander cadeautje vast. Als de muziek stopt, mag de jarige het cadeautje wat hij of zij vastheeft, uitpakken.

Rara, wat is het?

Leg alle cadeautjes in een mand en ga er met de groep omheen zitten. De jarige mag een cadeautje pakken en moet vervolgens raden wat erin zit. Klopt het antwoord, dan mag het cadeautje uitgepakt worden. Klopt het niet, dan moet de volgende raden. Heeft iemand het goed geraden, dan mag zijn of haar cadeautje worden uitgepakt.

Cadeautje trekken

Verstop alle cadeautjes onder een kleed en maak ieder cadeautje vast aan een touw. Leg alle uiteindes bij elkaar onder het kleed vandaan. De jarige mag vervolgens aan een touw trekken waardoor er een cadeautje tevoorschijn komt. Het kindje die dit cadeautje heeft meegenomen, mag vervolgens het cadeautje pakken en aan de jarige geven om het uit te pakken.

Cadeau tikkertje

Laat alle kinderen door een ruimte lopen met de cadeautjes in hun handen. De jarige mag vervolgens geblinddoekt door de ruimte lopen en probeert de kinderen of cadeautjes aan te tikken. Zodra de jarige iemand heeft aangetikt, mag hij raden wie hij heeft aangetikt. Als de jarige het goed heeft geraden, mag hij zijn blinddoek afdoen en het cadeautje uitpakken.


Lees andere artikelen

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604