Kinderfeestje tijdens de feestdagen

Is uw kind jarig rond de feestdagen? Dan kan het nog best lastig zijn om daar een kinderfeestje omheen te plannen. Een kinderfeestje in de kerstvakantie heeft als voordeel dat de kinderen niet naar school hoeven, maar als nadeel dat veel gezinnen andere plannen hebben. Een goede planning is dus heel belangrijk. In dit artikel leest u tips voor kinderfeestjes tijdens de feestdagen.

1. Combineren, verschuiven of dubbel feest?

Overweeg van tevoren of je het een goed idee vindt om zowel de feestdagen als de verjaardag in de kerstvakantie te vieren. Er kunnen verschillende redenen zijn om dit niet te doen. Voor ouders is het qua tijd of financiën soms niet te doen om in één maand Sinterklaas, kerst, oud en nieuw én een verjaardag te organiseren. Ook voor het kind kan dit teveel van het goede zijn. Je kunt ervoor kiezen om één van de feestdagen over te slaan, de verjaardag te verschuiven of om meerdere feestdagen met elkaar te combineren.

2. Begin op tijd met plannen

Om te voorkomen dat iedereen al familieaangelegenheden heeft ingepland, is het belangrijk om de uitnodigingen op tijd te versturen. De meeste mensen kiezen er niet voor om een kinderfeestje op Eerste of Tweede Kerstdag, of tijdens oud en nieuw in te plannen. Wil je dat toch, dan is het belangrijk om goed te overleggen met de andere ouders.

3. Kijk welke leuke dingen er te doen zijn in de buurt

In de kerstvakantie wordt in veel plaatsen van alles georganiseerd. Doe daarom vooraf onderzoek naar leuke activiteiten in de buurt. Vaak kun je dit heel goed combineren met een spannende speurtocht. Zo kun je bijvoorbeeld de speurtocht laten eindigen op de kerstmarkt of bij een schaatsbaan.

Kinderfeestje tijdens de feestdagen

4. Kies een feestelijke omgeving

Een buitenspeurtocht is extra sfeervol tijdens de feestdagen, dankzij de verlichting en versiering die vaak in de stad hangt. Wil je de kerstsfeer echt voelen, dan kun je de route van de speurtocht plannen langs straten die mooi versierd zijn.

5. Leg de cadeautjes onder de kerstboom

Laat de jarige even boven of in een andere kamer wachten wanneer de kinderen binnenkomen. De kinderen leggen vervolgens allemaal hun cadeautjes onder de kerstboom. Wanneer de jarige de cadeaus onder de kerstboom vandaan haalt, is het uitpakken extra feestelijk!

6. Maak gebruik van het winkelaanbod

Rond de feestdagen liggen er allerlei leuke, bijzondere dingen in de winkels. Door hier slim gebruik van te maken, kunt u het feestje heel leuk aankleden.

7. Maak een decemberkalender

Voor de kinderen kan het ook snel wat veel worden, al die feestdagen achter elkaar. Sommige ouders maken daarom gebruik van een decemberkalender waarop de kinderen precies kunnen zien welk feest wanneer wordt gevierd. Het overzicht kan de kinderen helpen om de spanning te beperken.

8. Cadeautjes combineren

Heeft uw kind altijd een ellenlange verlanglijst? Dan kan het handig zijn dat de verjaardag dichtbij de andere feestdagen ligt. Als uw kind na Sinterklaas jarig is, kan er dan om de cadeautjes worden gevraagd die hij/zij voor Sinterklaas niet heeft gekregen. Of misschien heeft uw kind wel een grote of dure cadeauwens. In dat geval kan er wellicht één groot cadeau worden gegeven, in plaats van voor elke feestdag meerdere kleine cadeaus.Feestje samen geven

Kinderen vinden het vaak erg leuk om samen een feestje te geven. Dit is ook erg fijn omdat u de kosten kunt delen.

Lees meer

iPad geschikt

Onze feestjes voor buiten zijn ook geschikt voor een iPad. Dus een buitenmissie kan echt volledig buiten plaatsvinden.

Lees meer

Weinig voorbereiding

Voor onze kinderfeestjes hoeft u weinig voor te bereiden. U heeft aan 1,5 uur ruim voldoende tijd voor het plannen van het feestje.

Lees meer

Login Form