Kinderfeestje blog

Gratis uitnodigingen voor een kinderfeestje

Er is de laatste jaren wat ophef over het uitdelen van uitnodigingen. Deze ophef is ontstaan naar aanleiding van een aantal scholen die het hebben verboden om de uitnodigingen in de klas uit te delen. Zo wordt er minder nadruk gelegd op kinderen die nooit een uitnodiging ontvangen. De meningen hierover lopen uiteen: de ene ouder vindt dat teleurstellingen nu eenmaal bij het leven horen, de ander vindt het onnodig om er extra aandacht op te vestigen. Na al deze negatieve aandacht willen wij even stilstaan bij de leuke kant van het uitdelen van uitnodigingen. Als u dit goed aanpakt, zet u hiermee de toon voor een leuk kinderfeestje en kan de voorpret direct beginnen!

Flessenpost

Hoe spannend is het om flessenpost te krijgen? Vooral bij een piratenfeestje zoals Piraat Paco is dit een heel passend idee voor een uitnodiging. Dat hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Gebruik simpelweg wat flessen die anders in de glasbak zouden belanden en een wit papiertje. Als u het papier ouder wilt laten lijken, kunt u dit doen met behulp van een nat theezakje of een koffiebadje. Laat het papier opdrogen en schrijf de nodige informatie erop. Rol het papiertje op en stop het in de lege fles. Het effect is het leukst als het doorzichtig glas is. U kunt wat leuke extra’s in de fles stoppen, bijvoorbeeld zand en schelpen. Vervolgens deelt u de flessen uit met de boodschap dat de flessen zijn aangespoeld en dat u ze heeft gevonden. In de pakketten van onze kinderfeestjes zijn ook gratis uitnodigingen in het thema toegevoegd. Het is natuurlijk erg leuk om deze uitnodiging te gebruiken voor het feestje. U kunt de uitnodiging bijvoorbeeld ergens verstoppen en in de fles een schatkaart stoppen voor het vinden van de uitnodiging.

Met de traktatie

Steeds meer ouders kiezen ervoor om de handen ineen te slaan en eens in de zoveel tijd een gezamenlijk kinderfeestje te organiseren, waarbij alle kinderen uit de klas worden uitgenodigd. In dat geval kunt u de uitnodigingen heel leuk meegeven bij de schooltraktatie. Heeft u een prinsessenfeestje besteld, kunt u bijvoorbeeld de kleine schatkistjes via onze website downloaden en hierin de traktatie verwerken. Hang met een lintje de uitnodiging aan het schatkistje.

Persoonlijk langsbrengen

Vaak maken ouders na schooltijd samen met de jarige een rondje door de buurt om de uitnodigingen uit te delen. De uitnodigingen worden dan in de brievenbus gegooid. U kunt het nog iets persoonlijker maken door aan te bellen en de uitnodiging persoonlijk aan te bieden. Dit kunt u extra leuk aankleden als de jarige bijvoorbeeld verkleed is in het thema van het kinderfeestje. Speel een bijpassend muziekje af op uw telefoon en laat de jarige een handje confetti strooien. Zo is het net alsof het feestje al is begonnen.

Uitnodiging in een ballon

Schrijf de uitnodigingen en rol deze op. Vervolgens stopt u de uitnodiging, samen met een handje confetti of glitter, in een ballon. De jarige kan de ballonnen uitdelen in de klas of langs de deuren gaan met de ballonnen. De genodigden moeten vervolgens de ballon lekprikken om bij de uitnodiging te kunnen. Hierbij zal ook de confetti of glitter door de lucht vliegen, wat een extra feestelijk effect geeft.

Een filmpje

Aangezien bijna iedere ouder tegenwoordig wel een camera heeft (al dan niet op de smartphone of tablet), is het heel makkelijk om een filmpje op te nemen. Laat de jarige verkleed gaan als een karakter dat bij het thema van het kinderfeestje past. Vervolgens neemt u een leuk of spannend filmpje op waarin de jarige de kinderen uitnodigt om op het feestje te komen. U kunt hier eindeloos creatief mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van een spannend verhaal, of maak er zelfs een videoclip van. Dit is een heel leuk creatief project voor de jarige om aan te werken, en zal zeker onthouden worden door de uitgenodigde kinderen.


Lees andere artikelen

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604