Kinderfeestje blog

Spannende locatie voor een kinderfeestje

De feestjes van 4tot12 zijn te vieren op elke gewenste locatie. Dit kan gewoon in uw eigen buurt zijn, maar het kan ook erg leuk en spannend zijn om het feestje te vieren op een plek die bij het gekozen thema past. Daarom hebben wij een aantal locaties voor u uitgezocht die de speurtocht net dat beetje extra geven.

Algemene tips

  • Bij sommige locaties, zoals pretparken en kastelen, moet u betalen om naar binnen te mogen. Wilt u dit niet, dan kunt u kijken of u in de buurt van de attractie kunt blijven zonder naar binnen te gaan. Zo kunt u wel wat van de sfeer meekrijgen, maar hoeft u geen entreegeld te betalen.
  • Afhankelijk van de grootte van je groep, kunt u soms groepskorting krijgen. Ook zijn online vaak kortingsacties te vinden.
  • Regels op openbare plekken kunnen nog wel eens veranderen. Bel daarom altijd van tevoren met de locatie of het mogelijk en toegestaan is om een speurtocht uit te zetten. Vraag daarbij ook naar andere regels die belangrijk kunnen zijn. Welke plekken mag u bijvoorbeeld niet betreden? En gelden er ook Corona maatregelen voor deze locatie?
  • Zoek van tevoren uit welke faciliteiten er aanwezig zijn. Kunt u iets te eten halen en zijn er toiletten in de buurt? Houd hier rekening mee voordat u vertrekt.
  • Als andere mensen de envelopjes zien liggen op een openbare plek, kunnen ze geneigd zijn om ze weg te pakken of de envelopjes te openen. Verstop de envelopjes daarom goed en vooral buiten het zicht.
  • Houd rekening met het weer. Waait het hard? Leg dan stenen op de envelopjes om te voorkomen dat ze wegwaaien. Gaat het regenen, kunt u de envelopjes in gripzakjes verstoppen. Zo blijven de opdrachten droog.
  • Zet u de speurtocht uit in een natuurgebied, leg de kinderen dan vooraf uit hoe ze bewust met de natuur omgaan. Waar mogen ze lopen, en waar niet? Mogen ze bepaalde bloemen plukken? Waar moeten ze verder voorzichtig mee zijn? Vaak kunt u in het natuurgebied zelf ook aanwijzingen vinden die hierbij helpen.
  • Bespreek van tevoren met de kinderen hoe ze zich moeten gedragen om niet voor overlast te zorgen bij andere bezoekers of het personeel.

Een kasteel of slot

De feestjes Prinses Isabella, Ridder Rik en Duistere Devilot zijn zeer geschikt om (in de buurt van) een kasteel of slot te vieren. Denk bijvoorbeeld aan Slot Loevestein, Kasteel Doornenburg, Kasteel de Haar, het Muiderslot of Kasteelruïne Valkenburg. Een andere interessante optie is het vroegere terrein van Het Land van Ooit. Het pretpark is dan misschien gesloten, maar het terrein bestaat nog steeds en is opengesteld als wandelpark. Er staan nog steeds overblijfselen van het vroegere pretpark, bijvoorbeeld het roze kasteel dat gerenoveerd wordt. De kasteeltuinen worden echter niet meer onderhouden. De combinatie van vergane glorie met sprookjesachtige elementen en mooie natuur zorgt dat dit een heel bijzonder park is om doorheen te wandelen. Houd er wel rekening mee dat er geen toiletten of voedselvoorzieningen aanwezig zijn.

Natuurgebieden

Boswachter Bas, Magische Merel en Magische Max zijn speurtochten die leuk zijn om in een natuurgebied uit te zetten. Dit kan het dichtstbijzijnde bos of park in de buurt zijn, of een ander bijzonder natuurgebied zoals het Kootwijkerzand, Park Hoge Veluwe, de Loonse en Drunense Duinen of de oerbossen van Kroondomein het Loo.

Attractieparken

Het openluchtmuseum Archeon neemt u mee terug in de tijd; hier kunt u een bezoekje brengen aan de prehistorie, het Romeinse tijdperk en de middeleeuwen. Deze historische plek is een prachtige setting voor bijvoorbeeld het feestje Ridder Rik.

Heeft u een wat groter budget of bent u niet met een al te grote groep? Dan is de Efteling een ontzettend mooie plek om een speurtocht uit te zetten, bijvoorbeeld in het Sprookjesbos. De uitdaging: u dient de envelopjes (en andere onderdelen van de speurtocht) op zo’n manier te verstoppen dat andere mensen ze niet wegpakken, zonder dat u de kinderen naar plekken stuurt die verboden zijn om te betreden. U mag in de Efteling op de meeste plekken niet buiten de looppaden komen. Wellicht is het slim om met het personeel te overleggen wat er wel en niet toegestaan is.

(Kinder)boerderij of manege

Bij een Helen en Hero feestje is het leuk om echte paarden op te zoeken. Deze kunt u natuurlijk vinden op de (kinder)boerderij of de dichtstbijzijnde manege. Wij adviseren om vooraf even contact op te nemen met de locatie om te overleggen wat er mogelijk is.

Voetbalvereniging

Het spel Voetbalclub Velleitas is extra spannend als het spel plaatsvindt bij een echte voetbalvereniging. Als uw kind zelf al op een voetbalvereniging zit, is dit vaak eenvoudig te overleggen. Maar ook hiervoor geldt dat het slim is om vooraf even contact op te nemen met de desbetreffende club.

Strand

Piraten bevinden zich natuurlijk vaak op het water. Daarom is het erg leuk om het feestje Piraat Paco op het strand te vieren. Dit kan aan de kust zijn, of bij een meer of rivier. Op Bussloo is bijvoorbeeld een kinderstrand met diverse speeltoestellen zoals een waterspel en een kabelbaan. Houd bij het verstoppen van de envelopjes wel rekening met de omgeving (water, wind en andere bezoekers).


Lees andere artikelen

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604