Kinderfeestje blog

Gezonde traktatie voor een kinderfeestje

Scholen willen niet verantwoordelijk zijn voor kinderen die grote hoeveelheden suiker naar binnen werken. Daarom zijn er op veel scholen strengere richtlijnen voor traktaties ingevoerd. Op de ene school wordt gezond trakteren slechts gestimuleerd, op de andere school zijn ongezonde traktaties zelfs verboden. Op die scholen krijgen ouders vaak een lijst met ingrediënten mee naar huis waarmee gewerkt mag worden. Houden de ouders geen rekening met deze eisen, dan mag de traktatie niet op school uitgedeeld worden. De kinderen krijgen dan de traktatie mee naar huis zodat de ouders eindverantwoordelijk zijn.

Sommige ouders zijn van mening dat een zoete of ongezonde lekkernij zo nu en dan best moet kunnen. De ander vindt juist dat er zo vaak traktaties zijn in de klas, dat de kinderen dan al snel erg veel suiker of ongezond voedsel binnenkrijgen. Elke ouder denkt hier anders over. Voor het ene kind is het ook gemakkelijker dan voor het andere kind. Natuurlijk heeft iedereen recht op zijn eigen mening, probeer andermans mening dus te respecteren.

Ijsje trakteren tijdens je verjaardag op school

Wanneer je het erg lastig vindt om aan de richtlijnen te voldoen, kan het een goed idee zijn om te overleggen met de juf of meester, of met andere ouders. Zo kun je bijvoorbeeld samen beslissen dat jouw traktatie aan het einde van de dag wordt uitgedeeld, waardoor het niet gek is dat de kinderen het mee naar huis nemen. De weg van de minste weerstand is over het algemeen om de richtlijnen te accepteren voor wat ze zijn. Daarnaast kan het natuurlijk nooit kwaad om je kind gezonde voeding aan te bieden. Ben je het er echt niet mee eens, probeer dan in goed overleg tot een oplossing te komen met de betrokken partijen.

Versiering van een traktatie voor een verjaardag

Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat er kinderen in de klas zitten met een voedselallergie, bijvoorbeeld voor bepaalde soorten fruit of gluten. Dat maakt het nog lastiger om een goede traktatie te bedenken. Gelukkig staat het internet tegenwoordig vol met ideeën voor traktaties die glutenvrij, notenvrij, suikervrij en/of gezond zijn. De ouders van een kind met een speciaal dieet zullen je ongetwijfeld ook kunnen helpen met het bedenken van geschikte traktaties. Wees dan ook niet bang om andere ouders om hulp te vragen.

Popcorn trakteren bij een verjaardag

Wanneer je een traktatie gaat maken, informeer dan van tevoren naar de eisen van de school en eventuele allergieën of speciale diëten die in de klas voorkomen. Vaak kun je door slim gebruik te maken van Google en Pinterest genoeg leuke traktaties vinden die aan alle eisen voldoen. Doordat de middelen wat beperkter zijn, word je als ouder extra uitgedaagd om creatief te zijn. Dat kan ook heel simpel zijn. Zo wordt een zakje popcorn op veel scholen wel geaccepteerd. Serveer het in een leuk doosje en klaar ben je. Een gezonde traktatie hoeft dan ook echt geen ingewikkeld kunstwerk te zijn.


Lees andere artikelen

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604