Kinderfeestje blog

5 keer een leuke traktatie voor het uitdelen

Een leuke schooltraktatie kan best een uitdaging zijn. Eerder schreven we al over de discussie gezond versus ongezond. Maar het oog wil ook wat: daarom willen we natuurlijk dat de traktatie er ook leuk uitziet! Wij hebben een aantal makkelijke en snelle ideeën verzameld om een toffe traktatie in elkaar te kunnen zetten.

Toverstaf traktatie voor halloween kinderfeestje

Toverstaf van kaas en zoute sticks

Deze lekkere traktatie tovert u zo in elkaar! Gebruik een uitsteker in de vorm van een ster en snijd sterretjes uit een stuk kaas. Steek er een zoute stick in en klaar! Deze magische traktatie is heel geschikt voor een heksen- of tovenaarsfeestje zoals Magische Max of Magische Merel voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. U kunt hem natuurlijk ook gebruiken als prinsessenstaf voor een Prinses Isabella kinderfeestje voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

Prinsessenjurk traktatie voor prinsessenfeestje

Prinsessenjurkjes

Deze schattige jurkjes passen perfect bij Prinses Isabella. Neem roze papieren cupcake cups en steek een satéprikker door het midden. Zorg dat de cupcake cup op de kop op de satéprikker zit, ongeveer halverwege. Neem vervolgens een marshmallow en prik deze er bovenop. Dip de bovenste helft van de marshmallow in een bakje witte chocolade dat u au bain-marie (of gewoon in de magnetron) hebt gesmolten. Vervolgens dipt u dezelfde helft in een bakje met roze sprinkles, en u heeft een mooi prinsessenjurkje.

Piratenscheepjes traktatie voor een piratenfeestje

Piratenscheepjes

Deze grappige bootjes heeft u in een handomdraai gemaakt en zijn nog gezond ook. Helemaal leuk voor een Piratenfeestje zoals Piraat Paco voor 4 t/m 6 jaar. Neem een appel, snijd het klokhuis eruit en deel de appel in vieren. Snijd vervolgens plakjes kaas in vierkantjes, ter grootte van het zeil. Een relatief stevige kaas werkt hiervoor het beste. Steek een satéprikker op de appel en prik de kaas op de satéprikker. Schip ahoy!

Sandwich schildjes voor een ridderfeestje

Sandwich schildjes

De kinderen gaan allemaal in een kring staan met hun cadeautje. Er wordt vervolgens een muziekje gestart, waarop de kinderen hun cadeautje met de klok mee doorgeven. De jarige heeft op deze manier telkens een ander cadeautje vast. Als de muziek stopt, mag de jarige het cadeautje wat hij of zij vastheeft, uitpakken.

Bananen sneeuwman traktatie voor een Frozen kinderfeestje

Bananensneeuwman

Do you want to build a snowman…? Deze gezonde snack kunt u heel goed gebruiken voor een IJskoningin IJsa feestje voor 4 t/m 6 jaar of 7 t/m 9 jaar. Snijd allereerst een banaan in plakjes. Op elke satéprikker prikt u, rechtop, 3 plakjes banaan. Dit is het lichaam van de sneeuwman. Om het mutsje te vormen neemt u een kleine aardbei. Plaats hier een druif bovenop, dit is het bolletje op de muts. Maak de traktatie af met rozijntjes of chocoladechips die u gebruikt voor de oogjes en de knopen. De neus maakt u tenslotte van een klein stukje wortel.


Lees andere artikelen

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604