Kinderfeestje blog

Hoe organiseer je een kinderfeestje thuis

Het organiseren van een kinderfeestje is altijd een klus waar u vooral op tijd mee moet beginnen. Maar zeker wanneer u het voor het eerst doet, kan dit overkomen als een uitdaging. En al helemaal wanneer u een kinderfeestje thuis wilt houden. Daarom geven wij hieronder een stappenplan voor het organiseren van een kinderfeestje thuis.

Volg deze stappen en het kan zeker niet misgaan. Wij wensen u in ieder geval alvast heel veel plezier met het kinderfeestje thuis.

Beslis wat u gaat doen tijdens het kinderfeestje

Begin met de beslissing wat u gaat doen tijdens het kinderfeestje. Wanneer u de keuze van het feestje met de jarige bespreekt, zorg er dan voor dat u nog niet te veel aan de jarige vertelt. Het feestje mag natuurlijk ook voor de jarige zelf nog een beetje een verrassing zijn. Neemt u voor de leukste speurtochten eens een kijkje bij ons aanbod.

Maak een gastenlijst

Maak een gastenlijst. Bespreek ook met de jarige welke kinderen worden uitgenodigd. Over het algemeen wordt de leeftijd van de jarige aangehouden bij het beslissen hoeveel kinderen er mogen komen. Wordt de jarige 6 jaar, dan worden er vaak ook 6 kinderen uitgenodigd.

Kies een datum voor het feestje

Kies een datum voor het feestje en bepaal hoe laat u de activiteit wilt laten starten. Begint u eerst met taart en cadeautjes? Of doet u dit na afloop van de activiteit? Gaan jullie na afloop ook gezamenlijk eten? Houd dan rekening met de eindtijd van het feestje. Overleg met de ouders van de genodigden of alle genodigden op deze datum kunnen komen. Houd er ook rekening mee dat de dag niet te lang duurt. Zeker met jongere kinderen kan dit voor de kinderen vermoeiend zijn. Wanneer het feestje na school gaat plaatsvinden, laat het feestje dan vooral niet te lang duren.

Kies de locatie van het feestje

Kies de locatie van het kinderfeestje. Wanneer u een speurtocht heeft besteld, beslis dan waar u de speurtocht uit wenst te zetten. Wordt dit in de woonwijk, in een bos of bijvoorbeeld een park? Wanneer u een kinderfeestje van 4tot12 voor kinderen van 4 t/m 6 jaar heeft besteld, zitten er ook pijlen in het pakket om voor de kinderen nog beter de route aan te geven.

Bestel of boek de gekozen activiteit

Bestel of boek de gekozen activiteit op tijd. Zeker wanneer u een kinderfeestje voor thuis heeft gekozen, is het op tijd bestellen aan te raden zodat alles op tijd in huis is. Wanneer wij uw bestelling op werkdagen voor 13:00 uur hebben ontvangen, wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Ook wanneer u (in Nederland) heeft gekozen voor het betalen via factuur.

Verstuur de uitnodigingen

Verstuur de uitnodigingen naar de genodigden. Het is ook leuk om met de jarige de uitnodigingen rond te brengen. Wanneer u een kinderfeestje van 4tot12 heeft besteld, worden de uitnodigingen volledig in thema met het feestpakket naar u verzonden. Bedenk vooraf ook of de kinderen na afloop van het feestje opgehaald moeten worden of worden thuisgebracht. Worden de kinderen thuisgebracht? Regel dan op tijd vervoer voor alle kinderen.

Regel de versieringen

Wanneer u een kinderfeestje voor thuis heeft geregeld, bedenk dan hoe u de locatie wenst te versieren. Bestel de versieringen op tijd zodat u ook alle versieringen op tijd in huis heeft.

Regel de taart

Regel de taart. Wanneer u zelf een taart gaat bakken, zorg dan dat deze de dag voor het feestje klaar is zodat u op de dag van het feestje niet in de keuken hoeft door te brengen.

Regel hulp voor tijdens het feestje

Staat u er tijdens het kinderfeestje alleen voor en ziet u het niet zitten om het feestje alleen te organiseren of heeft u een grote groep genodigden? Vraag dan hulp van een andere ouder. Het is altijd fijn om een extra paar handen tijdens een kinderfeestje te hebben. Zeker wanneer de kinderen nog erg jong zijn is het fijn als er iemand bij de kinderen kan blijven wanneer een van de genodigden ineens moet plassen.

Regel vervoer

Wanneer u een speurtocht heeft gepland en deze moet op een andere locatie uitgezet worden, plan dan op tijd wanneer u de speurtocht gaat uitzetten. Doe dit niet te lang van tevoren. De envelopjes moeten er tijdens de speurtocht natuurlijk nog wel liggen. Zorg er ook voor dat u de envelopjes goed buiten het zicht verstopt zodat een voorbijganger deze niet kan meenemen. In de pakketten van 4tot12 zijn kaarten in het thema toegevoegd die u in de buurt van het envelopje kunt ophangen. Hierdoor kunt u het envelopje buiten het zicht verstoppen en weten de kinderen dankzij de kaart waar zij ongeveer moeten zoeken. Hang de kaart wat hoger op zodat andere kinderen deze niet kunnen meenemen. Volwassenen begrijpen over het algemeen dat de kaart voor een speurtocht is en laten deze dus wel hangen. Wanneer u het feestje op een andere locatie laat plaatsvinden, zorg dan ook op tijd voor vervoer naar deze locatie.

Bedenk welke snacks u serveert

Beslis of u tijdens het feestje snacks gaat serveren en zo ja, welke? Informeer bij ouders of er kinderen zijn met allergieën.

Zorg voor een EHBO-doos

Zorg voor een goed gevulde EHBO-doos en leg voor onderweg ook pleisters klaar.

Vraag telefoonnummers van ouders

Heeft u nog niet alle telefoonnummers van de ouders? Vraag deze dan op tijd zodat u bij ongelukjes tijdens het kinderfeestje altijd de ouder van het kind kan bellen.

Maak een plan voor een feestje met regen

Speurtocht in de regen? Verstop de envelopjes in gripzakjes. Dan worden de envelopjes niet nat.

Regel de cadeautjes na afloop

Geeft u een cadeautje mee na afloop van het feestje? Of geeft u liever een (gezonde) snack mee? Beslis wat het cadeautje na afloop van het feestje wordt. In de pakketten van 4tot12 zitten ook cadeautjes en uitdeelzakjes voor na afloop van het feestje.

Wat te doen met het uitpakken van de cadeautjes

Beslis wat u gaat doen met het uitpakken van de cadeautjes. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ook van het uitpakken een spel te maken. Op onze website staan tips om het uitpakken van cadeautjes nog leuker te maken.

Wat te doen wanneer de kinderen wachten op alle genodigden?

Plan wat doen de kinderen wanneer ze wachten tot iedereen er is. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes of het kijken van een film in het thema van het kinderfeestje.

Maak afspraken met de kinderen

Maak bij binnenkomst duidelijke afspraken met de kinderen. Zorg ervoor dat breekbare spullen zijn opgeborgen en leg de kinderen uit waar ze wel en niet mogen komen. Vooral wanneer u een speurtocht heeft gepland, bespreek dan dat de kinderen altijd bij elkaar moeten blijven en er geen kinderen vooruit gaan rennen. In de pakketten van 4tot12 zijn ook taakkaartjes verwerkt. Hierdoor hebben de kinderen elkaar gedurende de speurtocht nodig en kunnen er geen discussies ontstaan.

Vraag iedereen eerst te plassen

Voordat u naar buiten gaat voor de speurtocht, verplicht alle kinderen om eerst te plassen. Zeker bij jongere kinderen is dit verstandig. Controleer ook of u alles heeft dat u nodig heeft voor de speurtocht. Heeft u bijvoorbeeld een pen, de plattegrond en eventuele snacks voor onderweg? In de pakketten van 4tot12 zit ook een handige tas in het thema van het feestje. Hierin kunt u de benodigdheden bewaren voor tijdens de speurtocht.

Neem een extra set onderkleding mee

  • Gaat u met jonge kinderen op pad? Neem een extra set onderkleding mee. Een ongelukje zit in een klein hoekje.

Vergeet niet om foto's te maken

Vergeet niet een mobiel of fototoestel mee te nemen voor het maken van foto’s tijdens het feestje.


Lees andere artikelen

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604