Kinderfeestje blog

Leuke activiteiten in het bos

Kinderen spelen graag buiten, of het nou mooi of slecht weer is. Het is dus ideaal om een kinderfeestje buiten in de natuur te vieren. Onze speurtocht Boswachter Bas sluit hier perfect op aan. Zijn de kinderen na de speurtocht nog niet uitgespeeld? Kies dan uit deze leuke activiteiten om het feestje helemaal af te maken.

Boompje wisselen

In dit spel wordt er één tikker gekozen. De andere kinderen moeten een boom vasthouden om veilig te zijn voor de tikker. Ze mogen niet te lang bij dezelfde boom blijven, want dan zijn ze af. Ze moeten daarom zo snel mogelijk naar een andere boom rennen om te voorkomen dat ze getikt worden.

Spelen in het bos

Bosbingo

Wanneer u een Boswachter Bas feestje bij ons heeft besteld, kunt u de gratis Bosbingokaart downloaden via onze website. De kinderen verzamelen allerlei voorwerpen uit de natuur die op de bingokaart staan. Wanneer ze er van elk voorwerp er één hebben verzameld, dan hebben ze bingo. Om het extra leuk te maken, kunt u de kinderen dan een leuke prijs geven.

Hutten bouwen

De meeste kinderen hebben niet veel aansporing nodig voor deze activiteit. Hutten zijn er veel verschillende vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld een stevige boomhut bouwen van pallets en dikke takken. Of maak een tipitent van grote takken en creëer in korte tijd een eigen boomtent. Laat de kinderen zelf op zoek gaan naar geschikte takken en bladeren. Zo maken zij een eigen plekje waar ze in kunnen schuilen of spelen.

Bladerenestafette

Neem twee grote dozen of wasmanden mee die even groot zijn en verdeel de groep in twee teams. Laat de kinderen van ieder team om de beurt rennen met zo veel mogelijk bladeren. Het team dat als eerste hun doos of wasmand vol heeft met bladeren, heeft gewonnen.

Dennenappeldarten

Teken met een stok een dartbord in de bosgrond. Dit doe je door eerst een grote cirkel te tekenen, met daarin vier steeds kleinere cirkels. Bij elke cirkel hoort een puntenaantal. De kinderen mogen 3 keer met een dennenappel gooien om zo de meeste punten te scoren.

Kinderen in het bos

Stille sluiper

De kinderen delen zich op in groepen. Zorg bij jonge kinderen dat er altijd een volwassene bij is, en bij oudere kinderen dat elk groepje een telefoon bij zich heeft. Er wordt vooraf een lokroep afgesproken en de groepen verspreiden zich, ver uit elkaar, door het bos. Door de lokroep te gebruiken moeten de groepen elkaar terug zien te vinden.

Natuurtekening maken

Laat de kinderen allerlei mooie voorwerpen uit het bos verzamelen, zoals bladeren, takjes, stenen of kastanjes. Pak er vervolgens thuis stevig papier bij en een lijmpistool. Laat de kinderen van alle verzamelde voorwerpen uit het bos een mooie tekening maken. Zo hebben de kinderen niet alleen een leuke speurtocht naar leuke voorwerpen uit het bos, maar houden ze er ook nog een mooie herinnering aan over.

Water in het bos

Blotevoetenpad

In de bossen in Nederland en België zijn verschillende blotevoetenpaden te vinden. Deze paden hebben verschillende ondergronden waar kinderen met blote voeten overheen kunnen lopen. Ook moeten ze regelmatig door modderpoelen heen of hindernissen overwinnen. Zorg dus dat de kinderen kleding dragen die vies mag worden. Hier (https://www.dewandeldate.nl/tips/top-10-blotevoetenpaden-nederland-en-belgie) vind je een overzicht van de bekendste blotevoetenpaden in Nederland en België.

Boswachter kinderfeestje


Lees andere artikelen

Vind ons op social media


Facebook logo Twitter logo Instagram logo

Bezoek ons

Staverenstraat 19-9
7418CL Deventer

Contact

Algemeen:088-4080808
Administratie:088-4080809
Marketing:088-4080810
info@4tot12.com
Kvk: 34225604
 

Bezoek ons

4tot12 ®
Staverenstraat19-9
7418CL Deventer

Contact

Tel:088-4080808
info@4tot12.com

kvk: 34225604